http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: El CLUB de KRUSTY (III): "DUBTES NADALENCS"

jueves, enero 03, 2008

El CLUB de KRUSTY (III): "DUBTES NADALENCS"

En aquests dies plens de glòria, d’alegria i, perquè no dir-ho, de fantasia i il·lusió (sembla “Port Aventura”!!) tinc un nombre excessiu de dubtes i preguntes que esperen ansiosament respostes aclaratòries. No començaré pel més obvi, perquè tinc entés que és qüestió de fe. I aquí poca cosa se pot fer. Però jo encara no entenc com una verge pot tenir un nadó!! “M’ha aparegut l’Esperit Sant!!” Us imagineu a Josep?? “Ui!! Que bé!” o Maria dient: “No és lo que sembla! T'ho puc explicar!! Ha estat l’Esperit Sant!” i lo pobre fuster: “Ah! Si és així me quedo més tranquil! Però la pròxima vegada li serraré les ales!! Per no dir los collonets!!” Sempre ho podeu posar d’excusa si mai us trobeu en una situació similar.

Com sempre mos han explicat, Lo nen va néixer en ple hivern, encara que a Betlem, de nit fot una rascaaa (loto 6/49). Los pastorets anaven en jaquetes forrades de llana de corderet de Norit, los Reis en llargues capes amb els colls de pell de foques groenlandeses, els llenyataires estaven aplegats, per fer-se passar lo fred, a la vora d’una foguera encesa en la llenya que havia tallat nerviosament Josep per fer-se passar lo disgust…i en canvi, lo nen Jesús només portava uns boxers!! Realment havia de ser especial!! Ja s’intuïa que estava fet d’una pasta (menobre!!) diferencial (per si saltava!!).

I les seues majestads los Reis?? 3 solterons o separats (sinó com deixes a les respectives parelles tantes nits soles!!! Encara que potser avui en dia algú ho fa...) carregats de diners seguint una llum que els guiava cap a una verge!! En la vida actual ja me’ls imagino perduts entre tanta llumeta de carretera i tan poques verges!! I en les butxaques plenes per a gastar!!! I els regals?? Melchor portava or, tan apreciat i sense perdre valor amb el pas del temps, però Gaspar?? Portava incens!! INCENS!! Per a que cony volia lo xiquet o els seus pares incens?? Per ofegar la mala olor de l’estable?? Que s’havien de muntar una franquícia del “Nature”?? i com li van portar?? En sticks?? I el porta-incens tenia la forma del Buda?? Seria com regalar a un jueu lo madelman de Hitler!! Si és que Gaspar ja ho tenia que era un catxondo!!
I ja no en parlessem de Baltassar!! Sempre m’havien dit que era lo més ric perquè tenia gran quantitat de pous petrolífers, encara que a la seua època ja em direu per a que deurien servir!! Perquè crec que els cotxes no anaven amb gasolina sinó a pedalejades!! Pos lo tio, sent lo més ric va i li regala “mirra”!!! Si!! Si!! Mirra!! Per cert, algú sap que és o per a que seveix la Mirra?? Li va dir Baltassar “Mirra, mirra!! Ja no mirres!” i lo nen li va dir “Mirra quien habla!”. Desde aquí faig una crida popular per a descobrir per a que diantres serveix la Mirra!! Seria potser l’antiga cervessa?? (Birra). Però tampoc seria massa adient per a un recent nascut, però potser si per al seu pare per ofegar les penes, per que encara no veia clar això de l’Esperit Sant!! O per a la seua mare?? No!! Per a ella no!! No li feia falta!! Que ja veia angelets volant i deia que era Verge inclús després de parir!! Potser era la exdona de Woody Allen entregada com a mainadera?!?? Encara que en lo poc agraciada que és no seria ben bé un regal!! O millor dit, seria un regal de mal gust!! Però mos desviem…, com los Reis en camells coixos!!

Els 3 Mags (Andreu, Tamarit i Coper) van aribar guiats per l’estrella desde països llunyants, però…com van tornar?? No hi ha cap escrit que redacti la tornada als seus domicilis particulars. Van trobar el camí?? O encara van deambulant?? I el lloc on va néixer Jesús, segur que era Natzaret?? O era un lloc a l’atzar?? I els camells?? Van donar realment l’incens i la mirra als Reis?? O els van donar altres substàncies estupefaents??

Haurem de continuar esperant que los historiadors mos mostriguen la llum!!! Com aquesta va servir de guia per als Reis Mags!!

MOLT BON NADAL i FELIÇ ANY NOU 2008!!!

Etiquetas: ,

5 Comments:

At 1/04/2008 12:58 p. m., Blogger Santi said...

eiiiiiiii! molt bon any des de plougonvelin!!!

havia oblidat ja els monolegs! segueixo defensant q series un bon substitut de buenafuente... no tinc resposta a cap de les teves preguntes, perô he xalat llegint-ho!
(no podriem pas recuperar 'la gran massana'? va morir junt amb el meu vell portatil...)

bisous mil!

p.d. el jamon canario segueix com sempre!

 
At 1/05/2008 7:02 p. m., Anonymous Anónimo said...

La mirra és com un mineral de color granatos que simbolitza sang i sofriment, crec!!!
Molt bon nadal!!!

 
At 1/07/2008 10:41 a. m., Blogger krusty said...

Santi, la gran massana se podria recuperar, pro no sé...ja ho consultaré en lo coixí!! sinó sempre tho puk enviar x mail!! encara mhe keden 3ó4 més!! pro tp sé si val la pena "publicar-los"!!
anónimo, merci x la simbologia de la mirra!! lo q era me sonava (i una foto de l'entrada ho és), pro no savia lo q significava!! gràcies de 9!!
Mb7s;)

 
At 1/11/2008 1:30 p. m., Anonymous Anónimo said...

Mirra (planta)
De Viquipèdia catalana.
La mirra és una goma resinosa aromàtica de color gris groguenc i gust amargant. És emprada com a estimulant tòpic de la boca i per a emplastres de la medicina popular.

La mirra sembla que procedeix d'un arbre espinós d'Aràbia i Etiòpia anomenat Balsamodendron kataf Kunth. Però no és segur que sigui el mateix producte que hi havia en els pobles antics quan la mirra cremava en els temples i els palaus dels prínceps a més de servir per embalsamar els morts.

La Bíblia menciona la mirra en el llibre de l'Èxode com el primer entre les més esquisides aromes que entraven en la composició de l'oli sant.

Els evangelis diuen que els reis màgics l'oferiren al nen Jesús junt amb or i encens.

 
At 1/11/2008 4:54 p. m., Blogger krusty said...

Me kedo en la dada d'"Exquisit aroma per a la composició de l'oli sant", q seria una mika lo q comentava de camuflar la mala olor de l'estable!! pro sbt "embalsamar els morts"!! curiós si tenim en compte q dp va resucitar i x tant no havia cos mort (l'altre dia vaig vore lo flim "The body" q parla sobre el tema!! jeje!!)

Merci Rossego x il·lustrar-mos tant i tan bé!!!

MB7s;)

 

Publicar un comentario

<< Home