http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: Recordem la nostra història (11 SETEMBRE)

lunes, septiembre 11, 2006

Recordem la nostra història (11 SETEMBRE)


A finals del segle XVII regnava a Espanya Carles II, un monarca feble i malaltís de la casa dels Àustria. El seu regnat, com el seu estat de salut, estava també en decadència. De l’imperi que havia estat Espanya durant els dos segles anteriors, ja no en quedava gairebé res. Sota la monarquia de Carles II, Catalunya, que s'havia incorporat als dominis de la casa d'Àustria a principis del segle XVI, havia aconseguit conservar el seu ordenament jurídic i político-adminsitratiu i vivia en una situació de certa “independència”. Els problemes per a Catalunya començaren el segle XVIII. En morir Carles II es va plantejar un problema successori que va convertir-se en un conflicte armat entre els diversos territoris de la Península. Catalunya va perdre la guerra (l'11 de setembre de 1714) i, a partir d’aquí, començà la nostra etapa de decadència.

Celebrem una derrota en la qual vam perdre la nostra llibertat, tot esperant algun dia tornar-la a recuperar. VISCA CATALUNYA!!

Etiquetas:

2 Comments:

At 9/12/2006 7:02 p. m., Blogger krusty said...

Eis!! buenas!! Tb té collitons q celebressem una derrota....és q som raros!! rarooos!!! rarooooos!! no trobeu?!?!?!
MB7s;)

 
At 9/13/2006 9:36 a. m., Blogger krusty said...

Ei!! BnDia!! Veig q hi hauran "òsties" x publicar les entrades, no?!?!!? jeje!! Pingu:2, Krsty:1.
MB7s;)

 

Publicar un comentario

<< Home