http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: GIRONA és IMMORTAL

miércoles, abril 04, 2007

GIRONA és IMMORTAL


Qui va formular aquesta dita segur que no sabia del tot el grau de certesa de la seua afirmació!!

Aprofitant que són uns dies de viatges...

Per a aquesta petita ciutat del nord de Catalunya no passen els anys!! El temps s'ha detingut encissat pels seus carreronets, arcades i pujades adoquinades!! De bon prinicipi ja s'aprecia que Girona no és una gran urbe!! No és majestuosa (a excepció de la Catedral!)!! La gent és més aviat pueblerina (sense ser això un insult!! Collons!! que jo sóc de poble!!). Tot aquest conjunt la fa ser molt acollidora!! I el pas tímid i dubitatiu del riu Onyar enfoca una de les imatges més característiques: la de les acolorides cases amb els diferents ponts.
Com a ressenyes turístiques més remarcables: la Catedral amb la nau gòtica més gran d'Europa, i per tant, per extensió, del món, amb uns vitralls espectaculars. L'església de Sant Fèlix. Els Banys àrabs (que eren romans!!), una espècie de sauna a lo Bailen 22, però a l'antiga. Passejada per la Muralla molt ben conservada (com la ciutat en general). L'església romànica de Sant Pere Galligans, jardins dels francesos i alemanys. El misteriós i tenebrós, però exquisitament ben cuidat, Call jueu.

El temps durant dissabte i diumenge va ser molt calurós durant lo dia i fresqueta a la nit! Lo dilluns mos va sorpendre l'aigua i una pedregada!! Van quedar tots los carrers blancs!! Pareixia neu!! Lo fort vent va ser la nostra aferrada sombra durant tot lo recorregut de tornada.

Lo Contra-punt:
Girona sembla la germana dotada o privilegiada de Tortosa!! La germana de la Ventafocs!! Tenen molt en comú!! Lo riu, la Catedral, les Muralles, el casc antic...sincerament crec que en un rànking imaginari de "tresors" o "punts d'interés turístic" guanyaria la capital del Baix Ebre!! Però que passa realment?!?!? que Girona dóna 50.000 voltes a Tortosa!! És en aquesta ciutat on veus que realment és una autèntica llàstima com està de dixada Tortosa i tot lo seu patrimoni cultural i històric!! I lo lluny que estem de ser un centre turístic i lo poc que sabem aprofitar los nostres nombrosos recursos!!

Ja només queda agrair la "subvenció" de part del viatge pels de "Fisio". MOLTES GRÀCIES!! i l'Hotel Històric una passada!!
This album is powered by BubbleShare - Add to my blog

Etiquetas:

4 Comments:

At 4/06/2007 12:15 a. m., Anonymous Anónimo said...

Sóc de Girona, i m'ha entusiasmat llegir aquests comentaris tant elogiosos cap a la "meva" ciutat. me n'alegro que us hagi agradat.

 
At 4/09/2007 7:06 p. m., Blogger krusty said...

Molt!! q mos va agradar!! personalmnt hauria escrit més!! pro les crònikes molt llargues no se les llegeix ningú (Q mos coneixem!!! jeje!!) i he intentat descriure lo bàsic i lo més característic!! Era una ciutat relativamnt prop a volia anar feia temps, pro q mai trobava lo momnt adient!!! crec q repetiré!! és molt xula!! us la recomano a tots si mai teniu la possibilitat de visitar-la!!! no us decebrà!!
Mb7s;)

 
At 4/11/2007 10:05 a. m., Blogger Pingu said...

Veig que li has trobat el gustillo a bubleshare, jeje.

agur.

 
At 4/11/2007 2:01 p. m., Blogger krusty said...

Zi!! la vritat és q si tens vàries fotos és més pràctic!! a més, saps q ara hi ha límit de fotos per a penjar!??!? i en lo buble este no contabilitza!!!
x cert, q tal lo vostre viatget!?!?
Mb7s;)

 

Publicar un comentario

<< Home