http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: TROBADA DE BESTIARI MITOLÒGIC DELS PAÏSOS CATALANS

martes, junio 21, 2011

TROBADA DE BESTIARI MITOLÒGIC DELS PAÏSOS CATALANS

Divendres, 8 juliol de 2011 EMD Jesús (Tortosa)

Aquest esdeveniment és un dels més ambiciosos que ha portat a terme l’Associació Cultural i Juvenil 7 Cervells al llarg de la seua història.
A part dels nombrosos correfocs i dels espectacles de Foc que els 7C venim fent des de ja fa 17 anys, amb l’aparició d’Hydracus a les nostres vides, es va obrir un ventall més ampli de noves possibilitats que mos ha permès participar en diferents trobades de Bestiari organitzades per tota la geografia catalana, així com descobrir ciutats i noves formes de viure la nostra cultura Catalana. A més, de donar a conèixer los 7C i el nostre Poble a l”’exterior”. Ara és el moment de que los altres vinguen a casa nostra i descobreixin el nostre tarannà acollidor i festiu i que tot lo Poble de Jesús, també gaudeixi de les altres Bèsties, així com natros ho podem fer quan anem a les altres trobades.
D’aquesta manera, enguany canviarem l’esperat espectacle bianual de la Nit de Foc, per una Trobada de Bestiari que no vos dixarà indiferents degut a la seua espectacularitat.
Durant les primeres hores de la tarda (de 18:00h a 20:00h) es realitzaran diferents activitats i tallers variats per als més menuts amb la participació de Muniatto Xou, les pintores Besolí i l’Esplai 7C. Formant bona cantera des de la base.
A partir de les 19:00h aniran arribant les diferents bèsties de la Trobada que es plantaran-exposaran al Pati de la Immaculada. Seran més de 15 bèsties, totes i cada una d’elles amb les descripcions detallades amb panels informatius que permetran conèixer l’origen, procedència, història, característiques tècniques, etc de cada una d’elles. A més de poder vore en tota mena de detalls, a plena llum del dia, autèntiques obres d’art.

Després es realitzarà un sopar multitudinari a la zona de la Masia, que congregarà uns 400 participants amb el global de totes les colles. Acte seguit, les Gralleres i grallers de Jesús, junt amb els grallers de les altres colles, iniciaran una cercavila des de la Masia, per tal d’avisar al veïnat de l’inici de la Cercavila amb Foc de les Bèsties des de la Pèrgola.
La primera encesa tindrà un caràcter especial per la seua espectacularitat. Es formarà una gran performance d’altura amb llum i color que no vos hauríeu de perdre.
Després, durant tot lo recorregut fins al CEIP Daniel Mangrané, s’aniran succeint constantment les enceses de totes les Bèsties junt amb animació de carrer amb personatges tenebrosos que vos transportaran als inferns i altres sorpreses molt interessants. La Rua itinerant mostrarà un espectacle diferent del que s’oferirà al col·legi, per això també s’anima a la gent que surte al carrer i que no només s’esperi al col·legi. Durant tot l’espectacle, lo públic podrà gaudir i disfrutar d’aquest des de la vorera sense cap tipus de perill o des de les mateixes grades del col·legi. No és un acte participatiu actiu com un correfoc, sinó més aviat contemplatiu com ho eren les conegudes Nits de Foc o una obra de teatre a on es van succeint les diferents escenes.

A l’arribada de cada Bèstia a la pista poliesportiva del CEIP Daniel Mangrané hi haurà una encesa individual de lluïment amb una breu presentació per part d’un speaker (locutor). Quan totes les bèsties hagin arribat, es realitzarà una “TABALADA INFERNAL” amb totes les percussions sonant a l’uníson i una encesa col·lectiva de totes les Bèsties a la vegada, junt amb una TRONADA FINAL ensordidora.


S’obsequiarà a cada colla amb un detall per a que recordin lo nostre Poble i la Trobada i continuarà la Festa amb l’actuació musical de “Los Maleantes”, grup revelació de l’escena ebrenca, amb una música molt fresca per calmar la calor de l’estiu i tancarà la nit (o obrirà la matinada...) DJ Paredes, amb música de tots los estils per a tots los gustos. Esperem que tot sigui del vostre agrat, ja que des dels 7C hem dipositat molts recursos i moltes il·lusions en aquest acte.

Tots los actes són gratuïts!! només falta agrair lo suport rebut per part de la Diputació de Tarragona, de l’EMD de Jesús i de tots los col·laboradors, per a que aquest projecte passe a ser finalment una realitat i que tots lo poguéssim disfrutar.

Etiquetas: