http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: DIADA de la CULTURA CATALANA A MALMÖ (II)

jueves, agosto 17, 2006

DIADA de la CULTURA CATALANA A MALMÖ (II)

El Ball de Diables “7 CERVELLS” (Jesús - Baix Ebre) a MALMÖ (SUÈCIA)
El passat 5 de juliol el Ball de Diables “7 Cervells” (Jesús – Baix Ebre) va participar en el XIX Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, que va celebrar-se a Malmö (Suècia). Aquest esdeveniment té cada any un gran ressò en l’estat on se celebra i permet donar a conèixer la cultura catalana a l’exterior, la participació d’una entitat ebrenca també ha servit per a donar a conèixer les Terres de l’Ebre.
L’entitat jesusenca va preparar un espectacle de foc al Folkest Park, en el que van participar un total de 46 persones, entre gralles, tabals, diables i intendència. L’espectacle va haver d’adaptar-se a la legislació sueca, molt restrictiva en qüestions de pirotècnia, per la qual cosa no va poder realitzar-se un correfoc participatiu com el que es realitzen a les nostres terres sinó que es va preparar un espectacle dins un recinte tancat i amb fortes mesures de seguretat.

Malgrat això, el nombrós públic assistent va impressionar-se en la posada en escena del grup, que va combinar el foc habitual dels diables amb diferents elements pirotècnics estàtics i bateries aèries. La bèstia del ball de diables, “Lo Boti”, també va participar en l’espectacle que va començar a les 23:00 hores i va durar aproximadament mitja hora.

Pel matí, els “7 Cervells" van encapçalar la cercavila dels 22 grups participants a l’Aplec i van desfilar pel centre de Malmö amb les gralles, tabals, “lo Boti” i tot el grup uniformat amb el vestit de diable i les forques.

El Ball de Diables “7 Cervells” valorem molt positivament la participació en un aplec d’estes característiques, ja que és un reconeixement a un treball de més de 10 anys i ens obliga a ser més exigents en nosaltres mateixos i en el perfeccionament i millora dels espectacles que realitzem. També ens satisfà haver pogut representar les Terres de l’Ebre, la qual cosa esperem poder repetir en properes edicions. L’Aplec l’organitza des de l’any 1988 ADIFOLK i la propera edició (agost de 2007) es realitzarà a Frankfurt, que dedica la Fira del Llibre d’aquell any a la Cultura Catalana.

I no us perdesseu lo video!!! i com sempre...clickant damunt les fotos les podreu vore més grans!!! si voleu!!! claro!!!



enllaços a notícies:
El Punt www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2024904
Ebredigital http://www.ebredigital.info?idArea\u003d6&idnot\u003d4379&idSeccio\u003d5&idPes\u003d1

Agrair la informació i algunes de les fotos a Josep Sabater.

Etiquetas:

5 Comments:

At 8/17/2006 9:05 a. m., Blogger krusty said...

Eis!! Podeu vore los altres videos de la pàg?!?!?!? jo directmnt x la pàg NO!!! si no podeu i voleu podeu entrar per la columna dreta de la pàg principal on diu "Videos penjats a YouTube per Krusty" i tb als de Pingu!!!
Mb7s;)

 
At 8/17/2006 9:07 a. m., Blogger krusty said...

Ste finde 7mna MArató de Korrefocs!!! 3 korrefocs!! 3 comunitats autònomes (Aragó: Alacón. Comunitat Valenciana: Xert. Catalunya: Perelló)!!! milers de km a la carretera (bueno, potser algo menos!!! pro crec q uns 600km Si!!! no se pot ser tan bo....jeje!!!! q ningú prengue mal!!!
MB7s;)

 
At 8/17/2006 11:42 a. m., Blogger Pingu said...

Pareixeu lo Barça, jeje.

X crt puc veure, tots, tots els videos.

agur.

 
At 8/18/2006 6:56 p. m., Anonymous Anónimo said...

això de las comunidades autonomas...

los vídeos molt bé, a vore si n'hi ha més!!!

josep de roquetes

(avui, a l'edició en paper de la veu de l'ebre... misèria i companyia han tret, a la del més ebre algo més)

au, foc!!

 
At 8/21/2006 3:45 p. m., Blogger krusty said...

Per a demostrar la tolerància dakest blog tb dixem scriure als roqueteros!!! akí no hia descrimincació x kuestió de sexe, edat, raça, religió ni lloc de procedència!! jeje;)
A vore si alguns seguiu l'exemple i entre tots nem pujant el dinamisme i interacció dl blog!!!
MB7s;)

 

Publicar un comentario

<< Home