http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: PASSIO Angelina

domingo, julio 30, 2006

PASSIO Angelina

Zero!!!! Avui és el gran dia,....d q? us preguntareu,.... de presentar la meua secció, sí, sí, ho heu llegit bé, LA MEUA SECCIÓ, a partir d’avui i una vegada al mes m’he proposat donar-li el toc femení a aquest blog (fins que la Yamabuki no s’animi, jeje). A partir d’avui faré de Carrie bradshaw (Sarah Jessica Parker) a “Sex and the city”, jeje, però no penso parlar de sexe (o sí), escriuré d’allò que me sembli, q me passi o q m’imagini q me passa. Uff prepareu els llibres de filosofia i psicologia, jeje.
De tot això encara no en saben res els directors del blog, però que més dóna. De les opinions produïdes per la "columna" no me’n faig responsable, jeje.

العاطفه

Per cert felicitats per l’any del blog.

Allà va la primera entrega de PASSIO Angelina
Començarem amb una critica d'un llibre (tema tranquil q provocarà poca polèmica)

GUAPOS Y POBRES
de RUIZ, ALFREDO
ATICO EDICIONES
Llengua: CASTELLÀ
Enquadernació: Rustica
ISBN: 8493447633
180 pàg.
Preu: 14.00€

Crònica divertida i rigorosa de l’aparició d’una nova classe social. Persones que viuen a BCN (ciutat moderna i cosmopolita), amb estudis talent... però són pobres.

Ens explica com viuen diferents personatges que l’autor entrevista amb l’objectiu d’entendre que està passant en una societat jove i formada, amb prioritats i valors, obligada a subsistir en la precarietat laboral actual.
És ràpid de llegir, distret i força interessant, lo millor: el final.
Potser pels que viviu a BCN no explica res de nou, però l’anàlisi del tema val la pena.

Etiquetas:

23 Comments:

At 7/31/2006 11:36 a. m., Anonymous Anónimo said...

Aixó no passa sol a BCN, crec que els mileureros es un tema bastant generalitat, i els sous baixos i els pisos cars passa a tot arreu...

 
At 7/31/2006 1:29 p. m., Blogger Pingu said...

La veritat com a part del bloc, em dona molta alegria q la gent s’apunti i si damunt crea un nou apartat MILLOR Q MILLOR!!

Pel que fa a la teva entrada a veure si finalitzo el que estic llegint i em llegeixo aquest q desprès de tanta propaganda,...

Portant la contrària a l’anònim (de bon rollo) jeje.. (si em coneixes sabràs q es normal, si diuen si jo dic no,jejej) quan parles dels mileureros crec que es un àmbit més genèric que avarca gent jove tant qualificada (doctorats, llicenciats, diplomats, tècnics...) fins a no qualificats, en canvi en aquest llibre (crec!) que sols parlar del primer grup dins d’una gran ciutat (BCN però que també podria ser Madrid, Londres, NY, Jesús, etc.)

Però hauré de mirar-me’l per poder-lo criticar millor, jejeje

Agur. ;)

 
At 7/31/2006 3:09 p. m., Blogger krusty said...

Buenooooooo!! finalmnt hem descobert tanta "Passió" desbocada!! (com lo barranc de Biescas!!!). Més q Sarah Parker ja tenim a l'Angela Chanin ("Se ha escrito un libro!!", se podria dir la secció!!)a més se diu com tu!!! respecte a crear 1 secció sns consultar en los huevsmàsters...pos q vols q te digue...jeje!! Perfecte!!! lo q no entenc és xq parlar de llibres és un toc femení!?!?! q mos intentes dir tan subtilment?!?!? q los hòmens no llegeixen?!?!? x cert, acceptes propostes de llibres?!?!? no faces crítiques molt llargues xq només ls llegiré jo i Pingu!! treus beneficis econòmics de la publicitat?!?!?
Mb7s;)

 
At 7/31/2006 3:14 p. m., Blogger krusty said...

Comentant lo de l'anònim... crec q efectivamnt això no només passa a BCN!!! x desgràcia!! pro no pots comparar de cap de les maneres al nivell q se produeix a BCN en x exmple Jesús, Tortosa o fins i tot Tarragona!!! pro si en Madrid, Bilbao, etc. En quant a Londrs, NY o altres capitals imp no sé lo preu q val un pis!! a més hauriem de fer un factor de correcció xl sou q cobren!! és adir, x exmple, kin percentatge del seu sou paguen en una hipoteca i a kuants anys x un pis stàndard, en una zona stàndard, etc!!
MB7s;)

 
At 7/31/2006 3:15 p. m., Anonymous Anónimo said...

I jo!!!!!!

 
At 7/31/2006 3:20 p. m., Blogger krusty said...

Tu, q?!?!? tb ho llegiràs?!?!?! x mi Perfecte!!! pro és q tnk bstnt comprovat q un percentatge considerable, no llegeix massa ls entrades!! pro ho celebro q x lo menos algú se mire algo més q ls fots, videos i q damunt participe!! això ja és la Rehòstia!!!
Mb7s;)

 
At 7/31/2006 3:48 p. m., Anonymous Anónimo said...

JO TAMBE HO LLEGUEIXO!!! Per cert, encara que els preus dels pisos a BCN siguin més alts, també ho son els sous i el nivell de vida...i sino mireu les ofertes que surten per infojobs,i els sous que s´ofereixen per les terres de l´Ebre...

 
At 7/31/2006 4:36 p. m., Blogger krusty said...

T'asseguro q ls sous no són tan superiors com ho són ls pisos!! apart tot stà més car i tb tns més gastos!! sbt en transport!!
MB7s;)

 
At 7/31/2006 4:42 p. m., Anonymous Anónimo said...

Aixo depen com et montes la vida, intenta buscar una feina prop de casa...a més tens la sort de no necessita cotxe per res, cosa que a Tortosa és mes necessari perque a partir de les 22.00hores a veure si es passeja a peu per Tortosa,pq fa fredat....

 
At 7/31/2006 4:44 p. m., Anonymous Anónimo said...

si fas comptes lo que et pots gastar en transport public, i lo que et costa de mantenir un cotxe (assegurança,peatjes,parkings,benzina,multes, desgas....) tens per molt transport public....

 
At 7/31/2006 5:47 p. m., Blogger Pingu said...

Crec q pareix la conversa del dissabre, eh krusty?

 
At 7/31/2006 5:59 p. m., Blogger krusty said...

Si!! Si!! a mi tb mho stà semblant!! xq la Repsol al final q pagava!??!?! jeje!! "Causa y consequencias del liberalismo económico" (era així Coper?!?!?)ANGELINAAAAA!! algun dia li hauràs d dedicar un apartat!! bueno anònim, jo ho resumiria (dsd lo meu pt d vista!!) q a BCn potser (potser!!)cobres 1 mika més, pro la gran majoria de ls coses bàsikes te costa més diners i al final la balança econòmica surt favorable a ls ciutats de les rodalies (Badalona, St.Vicenç), o més alluny (com Tortosa/Tarragona) i als poblets,com Jesús. la prova és q molta gnt (jubilats i treballadors!!) han d marxar d BCN i buscar vivenda a les rodalies xq no poden soportar lo nivell de vida (caríssim de BCN!!). És la meua humil opinió!! Respectable pro refutable!! o Refutable pro respectable!!
MB7s;)

 
At 7/31/2006 6:06 p. m., Anonymous Anónimo said...

si,si...però actua Sabina a poblets????eh Krusty???jejeje...no renegues de la ciutat que et dona de menjar!!!jejeje

 
At 7/31/2006 6:11 p. m., Blogger Pingu said...

Es lògic que a una gran ciutat com BCN, sempre hi hagi més bons sous, ja que hi ha més competència, però també esta clar que a Tortosa 1500€ condeixen molt més que a BCN, perquè ni el preu d’un pis, ni el lloguer, ni les despeses en transport, ni les despeses extra que tens per viure en una gran ciutat (com anar a una pila de concerts, eh krusty!!, jeje). Total sempre s’han de valorar pros i contres de cada lloc.
Almenys és el que pensa Pingu.

Agur.

 
At 7/31/2006 6:44 p. m., Blogger krusty said...

A vore....1r, q te q vore si Sabina toca en poblets o no!?!?!?!?? stavem parlant del preu d ls coses i dls sous!! no de ls coses bones o dolnts dla ciutat ni dls possibilitats desbarjo o tmps lliure!! pro no!! Sabina no toca a poblets!!! jeje!! dp tp renego de res!!! simplmnt exposo lo meu pnt d vista!! a mi BCN x nar passar lo rato (10 anys!!) m'agrada!! pro no x a viure smpre!!! com d'altres....
MB7s;)

 
At 7/31/2006 10:05 p. m., Blogger Nuriaka said...

Ei hola!!!
Res, era per saludar ja que sinó és un triàleg: anonymus-krusty-pingu ;)
Petonxetes

 
At 8/01/2006 8:49 a. m., Blogger krusty said...

Hem millorat!!!! abans només erem una parella!! jo i Pingu!!! ara ja som un trio!!! q smpre és morbós i dóna més possibilitats!!!!
Mb7s;)

 
At 8/01/2006 8:49 a. m., Blogger sil said...

buenuuu, no sé a quins sous aspireu vosatres... però la realitat de molta gent és k acabada la carrera poca cosa es pot permetre. No pots pagar un lloguer amb sou de becari (en cas k et vulguis dedicar a allò k has estudiat), i nigú et pagarà un sou de professional podent tenir un becari k faci la mateixa feina (aprox). Per tant, et veus obligat a tenir feinetes per les quals només et demanen el graduat escolar, cobrant una merda radical, però k és més k el sou de becari, per poder pagar el lloguer, menjar i transport, i alegra't si et sobren 50€ al mes. Comentat amb molts dels meus companys, ser mileurista no és una putada, és un luxe! Pq hi ha molta, molta gent, k cobra per sota d'això...
I després mires la nòmina del jefe i veus k cobra 8 vegades més k tu, k per ell, 1000€ són com si tu et gastéssis 20€ al zara, simplement, un capritx.
Si hi ha moltes diferències a poble o a ciutat, depèn... depèn de quin màster t'hagis pogut comprar, i a on compraràn el teu producte (tu). A Bcn les grans empreses et voldràn a tu i el nom del teu màster en cas k sigui prou potent (això vol dir pasta inversió prèvia). Al món exterior hi ha menys densitat, significa menys títols sueltos, significa mirar què hi ha sota el diploma, significa, potser, una oportunitat.

 
At 8/01/2006 10:42 a. m., Anonymous Anónimo said...

Pues jo crec que a Bcn al mon laboral tens moltes més possiblitats, tan de trovar una bona feina, com de cobrar una mica més.... i per cert, jo fa temps que miro feines per Tortosa, i gent que cobre 1.500€ no en coneixo massa...ja em direu que feu per cobrar aixo!!!

 
At 8/01/2006 11:03 a. m., Blogger krusty said...

Pos jo alguns si q ne coneixo!!! pro a vore...Nuriaka, Sipia, anònim, AA (algú més!!) on viviu?!?!?! on heu stablit lo vostre niuet d'amor!???!?!?
MB7s;)

 
At 8/01/2006 11:25 a. m., Blogger Pingu said...

Ja ser que és molt demanar, però l'anònim o anònims seria bo que és donessin a conèixer o almenys utilitzessin un nick.
Jo no dic que hi hagi molta gent que cobrar 1500€ o més al mes a Tortosa, sol comento que és més fàcil viure en 1500€ a Tortosa que a BCN.
I clar que hi ha més opcions a BCN, però també hi ha més gent que lluitarà per aquesta mateixa vacant.

 
At 8/01/2006 11:31 a. m., Anonymous Anónimo said...

Clar que no hi ha molta gent que cobre 1500€ a Tortosa, perque jo no se quan es la mitja de lo que cobrarà la jovetut, però jo que estic una mica a BCN i una mica a Tortosa, i conec gent als dos llocs, si que et puc dir que la gent que treballa a BCN, cobra bastant més...però una diferencia de més o menos 900€ (sou mitja tortosa) a 1300€ (bcn)...

 
At 8/01/2006 8:18 p. m., Blogger Angelina Jolie said...

Buffff!!! quina gentada!!!!més que al aeroport del prat jeje,(encara que si algú ha patit les cues no li farà gràcia la broma). Està bé q cadascú digui el q vulgui, de totes maneres el llibre no està encarat tant als mileuriestes com a les necessitats que tenim o ens creem. Pq hi ha gent que cobrant més de 1500€/mes no arriben a finals de mes i no poden anar de vacances, i si tenen fills? i si valoren més viure en una ciutat com BCN encara que sigui a canvi d’una precarietat laboral?
Per cert, Krusty no percebo beneficis de cap classe (potser ho hauria de negociar, jeje), si vols et passo el llibre, no cal q el compris. Accepto propostes de llibres, encara que m’agradaria parlar de altres coses.
Ah! I lo del toc femení ja arribarà, jejejejejee

 

Publicar un comentario

<< Home