http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: TROBADA DE COLLA DE DIABLES A BERGA EN CONTRA DE LA NOVA NORMATIVA EUROPEA

lunes, enero 26, 2009

TROBADA DE COLLA DE DIABLES A BERGA EN CONTRA DE LA NOVA NORMATIVA EUROPEA

MANIFEST PER LA DEFENSA DELS GRUPS DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL CATALANA AMB ÚS DE MATERIALS PIROTÈCNICS.
L’aprovació de la nova Directiva 2007/23/CE del parlament Europeu, per tal de regular el mercat dels materials pirotècnics de la comunitat europea, ha comportat per part del Govern Espanyol la transposició de la Directiva mitjançant l’Ordre PRE/174/2007 amb importants limitacions per a l’ús dels artificis pirotècnics, sense realitzar distinció entre ús privat i ús per elements festius de cultura popular i tradicionals. Aquest fet comporta l’impediment de la participació d’aquests elements en les processons, seguicis festius i qualsevol acte per part de Balls de Diables, Bèsties de foc, Salt de Plens, etc.

Els materials pirotècnics són utilitzats en les diferents manifestacions de cultura popular i tradicional des del segle XIV i formen part indiscutible del patrimoni immaterials de la cultura Catalana. Avui és mante viva la tradició a Catalunya amb milers actes de foc anuals, per part de centenars de grups de Diables, besties de foc i colles infantils. Amb la vigència de la Transposició de la Directiva Europea, suposarà la desaparició de tots els grups de cultura popular i tradicional amb foc i una tradició amb més de 800 anys d’història..
======

Per aquest motiu, dissabte 7 febrer hi ha una trobada de totes les colles de Diables de Catalunya a Berga. S'esperen més de 450 colles de diables i colles de bestiari dels Països Catalans. Allí mos reuniriem totes les colles, cada una en los seus trajes o indumentària típica, però sense gens de foc.
I natros hem d'anar-hi si volem continuar fent correfocs per estos poblets perduts del nostre territori!! Per continuar anant a Bujaraloz, Alacón, etc. la 1ra parada és BERGA!! La cosa està molt fotuda!! La idea és marxar dissabte matí (hi ha algo més de 3 hores) i passar tot lo dia per allí!! Tothom que vulgue vindre que m'ho comunique lo més ràpid possible!! Si hi hagués suficient gent decidida a anar-hi i defensar la nostra cultura i lo que a tots mos agrada, fletariem un autocar ó 2 (a càrrec de l'entitat). La trobada és a les 18:30h. Quan s'acabe tot tornarem.

http://www.regio7.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009012500_26_22995__Comarques-Berga-safegira-mobilitzacio-rebuig-directiva-comparsa-patumaire

Etiquetas: