http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: FALTEN CIENTÍFICS A CATALUNYA

miércoles, junio 18, 2008

FALTEN CIENTÍFICS A CATALUNYA

Fa unes setmanes es va realitzar a Barcelona una espècie de Fira interàctiva per tal de donar a conèixer a la població en general, i en concret als estudiants d’ESO i de Batxillerat lo món de la ciència amb l’objectiu de “captar” adeptes. Llixo estupefacte, encara fregant-me los ulls, la notícia: “Falten científics”!!!!. Però quins collitons tenen!!! No dubto que l’enunciat sigue cert!! Però...per què falten científics a Catalunya??? Per què no estem capacitats?? MENTIDA!!!!! Prova d’això és que molts dels nostres científics són reclamats per Institucions, Universitats o Laboratoris estrangers molt prestigiosos per forma part, no només del seu equip, sinó per a esdevenir Directors o Investigador principal de línies de recerca importantíssimes!!
La pregunta clau és: per què falten científics??? Perquè gent molt capacitada amb grans idees i esperit d’esforç i sacrifici es veuen obligats a deixar este apassionant món?? Per què?? Perque no pot ser que esta gent JESP (Jove Encara que Sobradament Preparats) tinguen contractes (en los millors dels casos) més que precaris (d’aquí l’associació “Becaris Precaris”). Sovint són beques ridícules que no arriben ni a 700€/mes i que no t’ofereixen cap privilegi (digue-li privilegi, digue-li lo que té qualsevol contracte estàndard: seguritat social, dret atur, vacances, dret a maternitat...). Te plantes als 30 anys sense haver tingut un contracte laboral “normal” cobrant xifres irrissòries o sense cobrar. Algú de vatros estaria disposat a estar mesos sense cobrar, sabent fins i tot que no hi ha possibilitat de fer-ho en un futur?? Los científics SI!!! En teoria són gent intel·ligent, però en canvi quasi tots han passat per aquesta situació tonta i inimaginable!! Te plantes als 30 anys sense haver cotititzat. Te plantes als 30 anys amb una incertesa laboral i de futur propi de les millors pel·lícules de terror. Te plantes als 30 anys sense haver pogut planificar res de la teua vida. Te plantes als 30 anys sense opcions de demanar una hipoteca, un crèdit. I tots los teus amics de quinta tenen pis, un cotxe més o menys adient, una vida estable i encarada i los científics no tenen res!!

Lo que ningú pot esperar és voler tindre científics de bades o a preu de saldo!! I és una pena, per què lo païs inverteix en natros i después los coneixements són aprofitats per altres nacions (que si mos valoren), i més quan lo personal autòcton comença a ser més productiu. I damunt la Ministra diu que portaran científics d'allà on sigue!! Gastant-se lo que sigue!! I als d'aquí no els paguen res!! és que....

Científics Si, però per favor que no mos prenguen lo pèl!!

PD: Este és un dels temes que me toca més la moral!! I crec que la majoria de la gent no coneix la situació real d’este col·lectiu marginat!!!

Si teniu ganes de llegir notícies relacionades:

Etiquetas:

2 Comments:

At 6/19/2008 4:30 p. m., Blogger Santi said...

si no t'hi has passat et recomano el www.phdcomics.com (la pura realitat! encara que a la gent li faci gracieta, n'hi ha per plorar.)

a mi també em toca la moral el tema. sera la compenetracio de dos anys compartint despatx, politrons i deadlines!

bisou bisou!! (dissabte passo per esterri! no t'animes????!!)

 
At 6/20/2008 9:13 a. m., Blogger krusty said...

Val més un braç de politró q un portàtil!!!!

Esterri???? osti!! això s'avisa abans!!! este finde impossible!!

fins quant estaràs x CAT???

Mb7s;)

 

Publicar un comentario

<< Home