http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: AQUÍ RECICLEM 2.0

martes, abril 01, 2008

AQUÍ RECICLEM 2.0

Degut a la forta pressió social i mediàtica l'equip de redacció del blog mos hem vist obligats a donar uns consells extrems sobre el reciclatge i reaprofitament de l'aigua i de les energies.

No es tracta dels típics consells d'aprofitar les 2 cares dels folis o de tirar els envasos de vidre al contenedor verd (que també s'han de fer totes aquestes coses!!), sinó que es tracta d'unes accions límit que només podran ser dutes a terme per persones que es desenvolupen amb total normalitat dins del món del reciclatge, per persones plenament capacitades i convençudes de que per salvar el nostre món fa falta accions menudes però contundents!! Ha nascut el Reciclatge 2.0!! Aquí els consells:

1- Fa calor a l'estiu!! Molta calor!! Suem molt!! jo més!! Però per sort tenim l'aire condicionat!! Que gasta molta energia, però podem minimitzar els costos. Tota l'aigua que capta l'aparato de l'ambient de la casa la podem recollir en una garrafa i reutilitzar-la per fregar els plats, el terra, tirar-la al lavabo enlloc de tirar de la cadena....!!

2- Reutilitzarem l'aigua de rentar el plats (si ho fem manualemnt) per a fregar lo terra!! si queden troçets de menjar pel passillo o les habitacions no patiguesseu!! Les formigues i les aranyes s'ho acabaran menjant!!

3- L'aigua després de fregar (que ja l'haviem usat per a renta els plats!!) és bruta!! I segur que pensem que no serveix per a res!! Però després d'anar al lavabo també està brut!! així que mal per mal...tirarem l'aigua de fregar al lavabo per a que s'emporte tot lo que lo nostre cos no pot assimilar!!

4- A més, per tal de rentabilitzar al màxim l'aigua anterior, anirem per parelles al lavabo!! És a dir, fins que tots los del pis no tinguem ganes no anirem!! (No recomanat per aquelles persones amb edat avançada o aquelles que tinguen la bufeta o l'esfínter lleugers!!).

5- Aquí necessitarem una mica més de pressupost, però podem adquirir una lavadora acoblada al WC, com la de la foto Avantatges?? La meua esquena ho agrairia, i també lo medi ambient!! Ja que l'aigua de la lavadora se'n va al retrete!! Lo mateix podria passar amb els rentaplats!! o l'aigua de la dutxa!! Però aquí ja haurien d'intervenir los constructors. Per què no s'obliga??

6- Ara un dels punts que m'agrada més!! Que és això de dutxar-se sol!?!??!? o en parella?!?? quin malbaratament d'aigua!! Mos dutxarem tots los veïns d'una mateixa planta junts!! Sembla lo metro en hora punta però l'estalvi d'aigua és descomunal en la comunitat!! Ha nascut lo Reciclatge Comunito-veïnal!! A més, mos servirà per conèixer millor als nostres veïns i ser una comunitat més unida!!

7- S'ha acabat gastar energia amb l'assecadora de roba!! Després d'usar el forn per acalentar la pizza o cuinar posarem la roba per assecar-la!! Ha nascut lo Reciclatge Gastronòmic!!

8- I intentem utilitzar menys bosses de plàstic!! Una alternativa són les bosses de roba que venen al Decathlon (possiblement a altres establiments també) que s'amaguen sobre si mateixes, ocupant molt poc espai, però que a l'obrir-les són molt grans. El seu preu és d'1,5 €, amb l'avantatge que quan se trenca te la canvien per una altra sense cost adicional!! Cistells, "carritos"... serien altres alternatives molt vàlides!!

Espero que aquestes consells i noves propostes us haiguen obert una mica la ment i mos permetin ajudar una miqueta més al nostre moribund planeta, per què tot bona falta farà!!

Etiquetas: ,

1 Comments:

At 4/03/2008 12:19 p. m., Blogger Srta. Yamabuky said...

Ei!!i l'aigua que surt de la dutxa abans que estigui al nostre gust. Ahir la vaig posar a un poal i la va aprofitar per fregar.

Ara, s'hauria d'exigir als constructors que fessin les cases equipades en moltes d'estes estructures d'aprofitament d'aigua. I ningú s'ha preocupat d'això!! només d'enriquir-se a base de preus abusius sense fer res a canvi!!!quin país!!!


Moltsbes ecològics!!!

 

Publicar un comentario

<< Home