http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: MARATÓ

viernes, marzo 24, 2006

MARATÓ

Corre és d'un els esports més antics que hi ha!! O corries molt o lo Tiranosarius Rex de turno se't menjava per berenar!! (També tothom sap quin és l'ofici més antic, però ara això no vindria al cas!! ). Lo fet és que aquest cap de setmana (26 març 2006), apart de ser notícia per lo canvi horari, és notícia la tornada de la marató a BCN!! Se veu que la Sra. MArató havia marxat!! (on?? a fer marxa!! i no marató!! la molt....dessertora!!) i ara torna!! no per Nadal!! però si per la Primavera!!! Que no sé perquè, però sempre arriba dies abans al Corte Inglés!! I per les barcelones han efectuat una campanya publicitària només comparable a la que va fer, fa uns mesos, Madrid 2012 (jeje!!). En definitiva, que diumenge estarem allí per informar-vos tal i com us mereixeu i puntualment de les notícies més destacades de tant nombrat esdeveniment!! De moment la marató no la correrem!! (però és un dels meus reptes esportius que algun dia m'agradaria complir!!). Ens conformarem amb els 10km.!! Però no aniré sol!! vindran reforços del Club Atletisme Jesús: "corre, corre que te pillo!"!!! Patrocinat per Pub la Lluna?? si Pepi s'enrotlla.... i un representant de la secció d'atletisme "Reus Peus de Ploms".

La llegenda
A l'any 490 AC (Abans de Crist!! que no de Milan!!) els grecs van derrotar als perses a la batalla de Marató (que és un poble grec coster) i Fidípedes fou l'encarregat de portar les bones notícies a Atenes!! Perquè?? per que sinó arribava a temps, les dones atenenques (que no confiaven massa, o gens, amb la victòria dels seus hòmens) matarien als fills i se suicidarien (en aquest ordre i no a l'inversa!!). La distància entre Atenes i Marató??? fàcil, no?? 40 km. Quan va arribar, exhaust, sense forçes, deshidratat, perquè també havia participat en la batalla, la única cosa que va poder dir va ser: "Hem guanyat!".(bueno, en grec! perquè no sabia català!!) I se va morir!!! En record a Fidípedes, i a la seua croada, al 1896 es va instaurar per primer cop la prova de la Marató en els jocs Olímpics d'Atenes de 1896.

Si voleu saber més o ampliar informació us deixo diferents links interessants (podeu clickar damunt d'ells i anireu directes a les pàgines corresponents).
http://www.copacabanarunners.net/esphistmara.html
http://www.mipunto.com/temas/2do_trimestre04/maraton.html
http://www.portalplanetasedna.com.ar/juegos_olimpicos.htm
http://www.maraton.df.gob.mx/historia/
i per supost, la pàgina web oficial de la marató BCN 2006:
http://www.maratobarcelona.es/

Ah!!! i feu esport!!! que és molt bo per a moltes coses (tampoc caldria enumerar-les!!) i lo vostre cos, salut i parella us ho agrairà!!

Per cert, ja està pintada al terra la línea blava que cal seguir per fer tot el recorregut de la Marató i los 10km.
M'ha recordat a un programa que feien fa molts anys on Emilio Aragón seguia una línea blanca. Us en recordeu???

El temps el dia de la Marató La previsió meteorològica per al dia de la Marató, el diumenge 26 de febrer, preveu un ambient agradable durant tot el dia. Les temperatures seran suaus i primaverals. La temperatura màxima prevista serà de 18ºC i la mínima de 12ºC. En general, les temperatures aniran en augment. La visibilitat serà bona i hi haurà un predomini del sol. No s’esperen precipitacions. En definitiva, un temps idoni per a la realització de la cursa així com totes les activitats populars d’animació al voltant de la Marató.Per una informació més acurada del temps que farà el dia de la Marató visiteu la pàgina del temps al web de l’Ajuntament de Barcelona o el Servei Meteorològic de CatalunyaD’altra banda, cal tenir en compte que hi ha el canvi horari la nit abans de la Marató, en que s’avança una hora els rellotges per seguir l’horari d’estiu. És a dir, a les 2 hores de la matinada del diumenge 26 de març hauran d’avançar-se els rellotges fins a les 3 hores. No us despisteu perquè us podríeu perdre la Marató.

Etiquetas: , ,

3 Comments:

At 3/24/2006 12:53 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ara ens anvies a correr??osti tu...a mi me va mes lo tema bodes, i wiskys,jejeje..fea dies q no mos parlavem eh???m´anyoraves???aniras a correr tu o q????jejeje o la resaca no et deixara???

 
At 3/24/2006 1:15 p. m., Blogger krusty said...

Si q feia tmps no mos parlàvem....tot i q pnso molt en tu!!! com no podria ferho!!!! u 1 miketa si q tanyorava en lo hondo de mi corazón!! en esta vida tot no pot ser alcohol, drogues, dones i sexe desenfrenat!!!!! (encara q sona molt bé!!! jeje!!) a vegades va bé posar 1mica de seny i fer descansar al fetge i fer treballar altres músculs, apart dels braços los findes a la barra fixa!!! i si llegeixes millor sabràs si corro o no corro!!! q només us kedeu en les anècdotes i perdeu la part imp!!! com a pista, te dic q no tindré resaca!!! x cert, x als q rondesseu, recordeu q canvien lhora i q rondareu 1hora menos!! ala!! no fesseu molt mal!!!!
MB7s;)

 
At 3/24/2006 3:31 p. m., Anonymous Anónimo said...

tu no saps si rondaré, ni por donde,jejje..ves a saber...

 

Publicar un comentario

<< Home