http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: CARAGOL POMA al DELTA

martes, agosto 11, 2009

CARAGOL POMA al DELTA

Lo Delta i l'arròs no guanyen per a sustos!!

Que si transvassament, que si falca salina, que si musclo zebra, que si cranc roig, que si cuc...ara només fea falta un caragolet roget la mar de mono (Pomacea canaliculata)!!

Però resulta que este gasteròpode és letal si és ingerit pels humans i a més pot destroçar tota la collita d'arròs del delta en un temps rècord!! INCREIBLE!!

No puc negar la meua doble preocupació:

- Per una banda per la posible desaparició d'un dels productes més típics i nostres: l'arròs, i pels més que segurs problemes ecològics, com l'alteració de l'ecosistema deltaic

- Per l'altra, per què una part molt important de la nostra faena es basa en el control de la plaga del cuc de l'arròs, Chilo suppressalis, (http://www.probodelt.com/). I sense arròs no hi ha Chilo i per tant menos faena!!

L'origen és incert i la solució també.
Intentarem seguir informant, mentrestant ho podeu fer a:

Notícia del 3/24

Notícia del Punt

Etiquetas: ,

3 Comments:

At 8/11/2009 6:36 p. m., Blogger ximo said...

Si que es preocupant, si. Ara be, sense treure credibilitat a tot el que es diu ( ahir ho vaig sentir per TV3 i ho vaig trobar molt fort ) però, no hi ha una mica d'alarmisme?. Recordo ara fa un parell d'anys com es parlava del musclo zebra com una cosa impressionant, que hi havia una plaga, que si amunt que si avall; i ara, o es que no se'n parla, o ha desaparegut el perill?.

 
At 8/12/2009 4:34 p. m., Blogger Pingu said...

La veritat que de cargol te poca forma, o almenys als cargols que estic acostumat a MENJAR!!! (de mar o de terra).

En quant a lo del musclo zebra, com no és novetat ja no és noticia... la vida!!

agur.

 
At 8/12/2009 6:51 p. m., Blogger krusty said...

Ximo, tens molta raó!!
Quan apareix algun "bitxo nou", virus, aparell tecnològic novedós, etc. etc. En la majoria dels casos es solen exagerar fins al punt de l'alarmisme q comentes, suposo que per captar més l'atenció, o per pur desconeixement!! Ara bé, hi ha casos (per sort un percentatge molt baix) q es compleixen los pronòstics.
Per això comentava que seguiriem informant, més q res per a saber en més exactitud la magnitud de la tragèdia!! Encara q a China este "caragolet" ha provocat autèntiques tragèdies agrícoles.

Pingu, suposo q lo de "poma" és pel color dels ous!! dels ous d'on surt!! claro!! la seua particular forma l'ha fet moolt atractiu per a aquaris i com animal exòtic.

Mb7s;)

 

Publicar un comentario

<< Home