http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: CATIFES DEL SAGRAT COR DE JESÚS.

miércoles, junio 28, 2006

CATIFES DEL SAGRAT COR DE JESÚS.

Article modificat del publicat al "Diari de Tarragona" edició 26-06-06
Jesús estén catifes de flors a la Festa del Sagrat Cor
Desenes de veïns cobreixen els carrers de Jesús amb catifes com a mostra de devoció cristiana el dia de la celebració de la Festa del Sagrat Cor de Jesús.
Eren les dotze del migdia i després de cinc hores d'intensa feina els voluntaris de totes les edats culminen la catifa del carrer Daniel Mangrané, davant de l'església parroquial de Sant Francesc a Jesús. Participen per devoció, asseguren, a la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, una festivitat que a la població ebrenca pren històricament molta importància donada la presència d'una comunitat de jesuïtes durant molts anys. «Ara bé, no sabem si la joventut continuaran la tradició, malament rai», alerten mentre no paren de treballar.
L'alcalde recorda que històricament es guarnia amb una catifa cadascun dels altars ubicats als carrers de la població. «Ara fa més de vint anys, però, l'estesa de catifes es va estendre a tot el recorregut de la processó, una desena de carrers del centre del nucli urbà», precisa. L'elaboració de les catifes és responsabilitat dels veïns, sota la coordinació de l'Associació de Veïns i la col·laboració del consistori. Serradures, marro de cafè, pedretes, clavells, restes de poda de jardí o closca d'arròs és la matèria primera imprescindible. Dels motius se n'encarreguen també els veïns.
Per la tarde la processó amb veïns, xiquets que celebren la primera comunió i autoritats locals i comarcals van recórrer els carrers sense tocar l'asfalt, caminant sobre la catifa dels veïns de Jesús.

9 Comments:

At 6/28/2006 6:47 p. m., Blogger krusty said...

Abans que ningú digue res, les fotos de la preparació de les catifes, dibuix dels carrers, etc...a la matinada han sortit borroses i no n'he ficat cap!!
MB7s;)

 
At 6/28/2006 6:58 p. m., Blogger sil said...

eiei, k a la garriga tb fan aquestes coses!!! i et diré més, k entre les campanes de l'església k sonen a tota hora, i els recitals de missa k fan a través d'una megafonia rústica repartida per tot el poble, no es queda per envejar a Jesús... a part de pel nom, clar...

 
At 6/28/2006 11:21 p. m., Blogger Pingu said...

Veig q Fitxa s'ha sortit en la seva i li ha sortit de categoria el dibuix, x crt qina és la de sisquet?

agur.

 
At 6/29/2006 9:58 a. m., Blogger krusty said...

I la de fitxa?!?!? no sé!! stva tan cansat dibuixant i ficant lo marró (q tb sem va ficar als ulls)q no veia a ningú....jeje!! Crec q la d Sisco és la del c/Molins d'en Compte-DanielMangrané. Sipia, Moi me va comentar q als Garrigues tb ho feien!! A Jesús durant la processó hia altarets i fan missa, ofrenes, pregaries i coses vàries, amb un micròfon i tb se sent per tot el servei de megafonia d Jesús, és a dir, xls altaveus connectats x tot lo poble, menos prop de casa l'alcalde!! jeje!!
Mb7s;)

 
At 6/29/2006 4:12 p. m., Blogger krusty said...

OH!! OH!! (i no vull dir alcohol!! sinó xclamació!!) puk scriure dsd lo meu (al menos és meu actualmnt!!)ordenador!!! vatros no us podeu fer la idea (EUREKA!!!!IKEA!!!)pro kina emoció!! kins sentimnts a flor d pell!! poder tornar a tocar el blog através dela meua prolongació q és la computadora!!
Mb7s;)

 
At 6/29/2006 4:17 p. m., Blogger moi said...

He penjat coses als altres blogs perquè l'únic que podia dir en el teu ja ho havia dit silvia. Com que no t'enteres quan et crido t'ho escric al blog! PD; estàs sordo!

 
At 6/29/2006 5:10 p. m., Blogger krusty said...

Ja ho sé!!! he de fer més sport!!!
Mb7s;)

 
At 7/21/2006 4:46 p. m., Anonymous Anónimo said...

Moltes felicitats pel vostre primer any de blog!!!

 
At 7/22/2006 12:18 p. m., Anonymous Anónimo said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

 

Publicar un comentario

<< Home