http://www.makepovertyhistory.org SoM los que SoM (i aneM coM voleM!!). Ni + ni -. La MidA JustA!: (RePost)Els exalumnes de la Immaculada de Jesús preparen una trobada

lunes, febrero 27, 2006

(RePost)Els exalumnes de la Immaculada de Jesús preparen una trobada

(Aquesta entrada ja la vaig publicar mesos enrera, però ara té més proximitat temporal!! potser massa!! ja q és aquest dissabte 29 abril!)
Potser aquesta notícia als que llegiu normalment aquest humil blog fet desde el coret, amb pocs recursos, poca idea d'informàtica, però amb moltes ganes i il·lusió, no us dirà massa!! Però segur que la gran majoria teniu algun pare o mare o familiar que va estudiar a la Immaculada. Aquesta informació seria per a ells!! I com los amigos de mis amigos son mis amigos, les notícies dels nostres familiars són les nostres notícies!! Notícia extreta del Diari de Tarragona.

Els exalumnes de la Immaculada de Jesús preparen una trobada
El col·legi diocesà va tancar portes el 1973, després de 20 anys d'activitat -->Cinta Audí ebre@diaridetarragona.com
Al llarg de 20 anys, el Col∙legi de la Immaculada de Jesús va reunir al voltant de 1.000 alumnes d'arreu de les comarques de l'Ebre i del conjunt de la Diòcesi de Tortosa. Aquells estudiants, avui amb edats compreses entre els 45 i els 65 anys, es tornaran a trobar els dies 29 i 30 d'abril, al mateix recinte de Jesús, actualment convertit en el centre cultural i social de l'EMD.El 29 de juliol de 1953 arrencava el col·legi diocesà de la Immaculada, arran d'una iniciativa del llavors bisbe de Tortosa, Manuel Moll i Salord. Aquella creació responia al buit creat per la marxa dels germans de les Escoles Cristianes, que en aquell moment atenien l'educació privada que oferia l'Església a Tortosa. Van ser 78 els alumnes que van començar al centre, situat a Jesús, que ben aviat veuria com el nombre d'estudiants creixia amb cada promoció. Un total de 1.003 alumnes, repartits en 20 promocions, són els que van passar per les aules del col·legi de la Immaculada de Jesús. Després de gairebé 45 anys de la creació d'aquest centre educatiu, un bon grapat d'antics alumnes han decidit organitzar una gran trobada, per tornar a reunir estudiants, professors i empleats. «Ha estat la mateixa gent la que ha demanat de fer una trobada així. La idea de reunir-nos va néixer després que alguns dels alumnes ens anéssim trobant i decidíssim organitzar alguna cosa», comenta Àngel Cid, un dels principals promotors de la trobada i membre de la comissió organitzadora de l'encontre. I és que per organitzar la futura reunió i mobilitzar tots els antics estudiants es va crear una comssió, oberta a tothom, formada avui per vuit membres. A partir de la base de dades dels arxius del col·legi, de la recopilació de les adreces dels estudiants, i de la transmissió oral, s'ha anat avisant el màxim de gent possible. «Actualment disposem del 75 per cent de les adreces», explica Cid. Tot i que molts dels estudiants provenien de la rodalia de Tortosa, el fet que el centre disposés de servei d'internat va afavorir que moltes famílies del Maestrat, Terol i fins i tot Mallorca, enviessin els seus fills a estudiar a la Immaculada. Això, tanmateix, dificulta les tasques de contactar amb la gent. Per facilitar la comunicació, s'està creant una pàgina web amb informació sobre la trobada. També s'ha habilitat l'apartat de Correus número 1.000, per tal que tots aquells que es vulguin adreçar a la comissió organitzadora puguin fer-ho per correu.

Etiquetas: